Udskæringer



 
Filet af lammenakke
Filet af lammenakke

Filet af lammenakke

Et stykke kød til en rigtig god pris med en lidt sødlig smag. Filetten er ideel til braisering.

Hvilken udskæring

Lammebryst
Lammebryst

Lammebryst

Et ikke så dyrt stykke kød, der er fyldt med smag. Kræver tid ved tilberedning for at blive allerbedst.

Hvilken udskæring

Lammeryg
Lammeryg

Lammeryg

Rygstykket er med fileten fra begge sider. Kan fåes med og uden ben. Er et førsteklasses stykke kød.

Hvilken udskæring

Udbenet bovkølle
Udbenet bovkølle

Udbenet bovkølle

Stegen er skåret af lammebov. Selve skulderbladet og eventuelt overskydende fedt eller brusk er fjernet. Perfekt som grydesteg og til farsering. Nem at skære pænt ud ved servering. 

Hvilken udskæring

Lammekrone
Lammekrone

Lammekrone

Lammekrone eller lammecarret kommer fra den bedste ende af halsstykket. Det er derfor også en af de mest møre udskæringer.

Hvilken udskæring

Lammesteak/Butterfly Steak
Lammesteak/Butterfly Steak

Lammesteak/Butterfly Steak

Stammer fra fileten,. Er grundlæggende to koteletter, der er foldet ud ("butterflied") for at få et større stykke reelt kød. 

Hvilken udskæring

Dobbelt lammekotelet
Dobbelt lammekotelet

Dobbelt lammekotelet

En dobbelt kotelet. Et større stykke kød, der kommer fra sadlen af lam.

Hvilken udskæring

Lammekotelet
Lammekotelet

Lammekotelet

Perfekt til et hurtigt og velsmagende måltid. Koteletten er et muskelstykke, der kommer fra sadlen af lam. 

Hvilken udskæring

 

Spækket Lammemedaljon
Spækket Lammemedaljon

Spækket Lammemedaljon

Et magert og velsmagende stykke kød, der er hurtigt at tilberede. Medaljonen er skåret af lammets filet.

Hvilken udskæring

Lammekølle Steak/ Schnitzel
Lammekølle Steak/ Schnitzel

Lammekølle Steak/ Schnitzel

Er fra den magre del af køllen og fås på 2 måder. Et ikke udbenet stykke, der er skåret fra midten af benet (lammesteak) eller et udbenet stykke fra køllen (lammeschnitzel).

Hvilken udskæring

Udbenet lammekølle
Udbenet lammekølle

Udbenet lammekølle

Perfekt steg, der er udbenet og rullet kød fra køllen. Et af de nemmeste stykker kød at tilberede og skære ud.

Hvilken udskæring

Hakket lammekød
Hakket lammekød

Hakket lammekød

Ideelt at bruge til f.eks. frikadeller, moussaka, burgere etc. Mange forskellige udskæringer kan bruges til at lave hakket lammekød.

Lille Lammesteg
Lille Lammesteg

Lille Lammesteg

Passer til 2-3 personer. Ret nem og hurtig at tilberede. Udskæres lidt forskelligt, så spørg evt. din slagter, hvilken type udskæring og tilberedning, der er bedst til dit formål.

Strimler af lammekød
Strimler af lammekød

Strimler af lammekød

Tynde strimler magert kød, der er ideelt at bruge til f.eks. gryderetter. 

Lammekotelet
Lammekotelet

Lammekotelet

Typisk udskåret af kølle eller bryst/ribben. Koteletter er ideelle både at stege og grille. Hurtige at tilberede.

Tern
Tern

Tern

Lammekød i tern er en meget anvendelig type kød, der er udskåret fra enten bov eller kølle. Rigtig godt at bruge i gryderetter, på spyd eller i ovnretter.