Sloppy Joes med lammekød

FORBEREDELSE: 15 minutter TILBEREDNING: 20 minutter Føj til favoritter

1 Vurdering

Ingredienser

Til 6-8 personer

  • 350 g hakket lammekød
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 lille grøn peberfrugt, udkernet og skåret i små tern
  • 350 ml italiensk tomatpure (passata)
  • 4 spsk. ketchup (almindelig eller krydret)
  • 1 spsk. Worcestershiresauce
  • 1 spsk. brun farin (kan udelades)
  • 1 tsk. engelsk sennep
  • Salt og peber
  • Stærk chilisauce (kan udelades)
  • 8 små burgerboller (eller 6 store), overskåret
  • 6-8 skiver cheddar

Sådan gør du

1

Varm olien op i en stor gryde, og tilsæt hakket kød, løg, hvidløg og peber. Brun kødet ved kraftig varme, mens det findeles med en grydeske af træ.

2

Når kødet er brunet, tilsættes tomatpure, ketchup, Worcestershiresauce, brun farin, sennep og 1 dl vand. Rør det hele sammen, og lad det simre i 20 minutter ved svag varme. Smag til med salt, peber og eventuelt chilisauce.

3

Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister. Fyld hver burgerbolle med kødsauce og et stykke cheddar.

4

Serveres med kartoffelbåde og en sprød, grøn salat.

Kokkens tip

I modsætning til andre burgere er det en god ide at spise Sloppy Joes med bestik!

Hvordan smagte det?