Salat med lammestrimler og varme hvedekerner

FORBEREDELSE: 10 minutter TILBEREDNING: 10 minutter Føj til favoritter

1 Vurdering

Ingredienser

Til 4 personer

  • 500 g lammefilet, i tynde strimler
  • 300 g shiitake svampe
  • 200 g kogte hvedekerner
  • 1 - 2 skalotteløg
  • 50 g ristede hasselnødder
  • 4 håndfulde feldsalat
  • 8 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. Xerès sherryeddike
  • 1 bouillonterning
  • 2 spsk. hakket purløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

1

Steg de hakkede skalotteløg i 2 minutter på en stor pande med 2 spsk. olie. Tilføj hvedekerner, rør i 1 minut og hæld så 450 ml vand i. Bouillonterningen smuldres i, og det bringes i kog under låg. Lad det simre i 10 minutter på svag varme.

2

Imens; rens og skær svampene i stykker. Steg dem sammen med lammekødet i 5 minutter ved høj varme i en stor stegepande eller wok med 2 spsk. olie. Krydr med salt og peber.

3

Hak hasselnødderne groft og skyl feldsalaten. Fordel salaten på tallerknerne.

4

Smag hvedkernerne til med krydderier og tilsæt purløg. Fordel det på tallerknerne efterfulgt af svampene og kødet.

5

Tilføj 4 spsk. olie og sherryeddiken til stegepanden fra kødet. Varm det hurtigt op og bland det med stegesaften. Hæld en smule af denne varme vinaigrette på tallerknerne onto the plates. Strø hasselnødderne over og servér straks.

Kokkens tip

Svampene skal ikke skylles, de skal blot børstes eller tørres let med et rent viskestykke.

Hvordan smagte det?