Muffins med lam, champignon og gruyèr

FORBEREDELSE: 20 minutter TILBEREDNING: 20 minutter Føj til favoritter

1 Vurdering

Ingredienser

Til 12 stk.

  • 250 g lammefilet eller (udbenet lammekølle)
  • 125 g champignon
  • ½ løg
  • 80 g revet gruyère ost
  • 2 æg
  • 225 g mel
  • ½ pose bagepulver (10 g)
  • 2 dl neutral yoghurt (125 g)
  • 50 ml mælk
  • 80 ml olivenolie + 1½ spsk.
  • 2 spsk. hakket bredbladet persille
  • 1 spsk. sennep
  • Salt og peber

Sådan gør du

1

Forvarm ovn til 180°C.

2

Hak det halve løg. Skær kød og champignon i tern. Svits begge dele i en wok eller stor stegepande på høj varme med 1 spsk. olie. Tag det af varmen, tilføj persille og smag det til.

3

Bland yoghurt, olie, mælk, æg og sennep i en skål og sæt det til side. Bland mel og bagepulver i en stor skål, så det er luftigt. Lav et hul i midten af melet og hæld blandingen af mælk, æg mm. i. Rør det sammen til en ensartet blanding med en gaffel.

4

Tilføj indholdet af stegepanden og det revne gruyère ost. Rør det sammen og smag det til.

5

Hæld blandingen i muffinforme. Bag dem i 20 minutter.

6

Spis dem varme elle kolde, til fx skovtur, forret eller buffet.

Kokkens tip

Du kan bruge grønærter i stedet for champignon.

Hvordan smagte det?