Lammesteaks med dobbelt sennepssovs

FORBEREDELSE: 15 minutter TILBEREDNING: 10 minutter Føj til favoritter

1 Vurdering

Ingredienser

Til 4 personer

  • 4 lammesteaks
  • 2 små skalotteløg
  • 150 ml hvidvin
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 strøget spsk. Dijonsennep
  • 1 spsk. hakket persille
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

1

Tag kødet ud af køleskabet 30 minutter inden start.

2

Hak skalotteløg meget fint og svits dem i en kasserolle med 2 spsk. olivenolie. Lad det simre i 5 minutter ved svag varme under låg.

3

Tilføj hvidvin og reducér det til det halve ved mellem varme. Tilføj herefter crème fraîche og begge typer sennep. Lad det simre mens kødet steges.

4

Forvarm en stegepande uden olie til høj (ikke max) varme. Pensl kødet med olivenolie og læg dem på den varme pande. Steg dem i 1½ minut på hver side, og skru så ned for varmen og steg dem som ønsket, alt efter tykkelse og smag. Krydr dem og sæt dem til at hvile på en tildækket tallerken.

5

Hæld sovsen op i stegepanden og lad det opsamle stegesaften fra kødet. Tilføj persille og smag det til med salt og peber.

6

Serveres med det samme med pommes frites og salat.

Kokkens tip

Kombinationen af grov sennep (med den milde smag og knasende sennepskorn) og Dijonsennep (for kraftig smag) giver denne sovs en perfekt smagsbalance

Hvordan smagte det?