Lammepides (tyrkiske pizzaer) med tomat og yoghurtdressing

FORBEREDELSE: 20 minutter TILBEREDNING: 15 minutter Føj til favoritter

1 Vurdering

Ingredienser

Til 4 personer

  • 350 g hakket lammekød
  • 1 stort løg, pillet og finthakket
  • 1 grøn peberfrugt, udkernet og finthakket
  • 2 tomater, udkernet og finthakket
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 tsk. ras el hanout-krydderi
  • 1 frisk rød eller grøn chili, udkernet og finthakket
  • Salt og peber
  • Mel til at drysse på bordet
  • 4 færdige pizzabunde (kan findes i supermarkedets køledisk)
  • 1 æg, sammenpisket
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 200 g græsk yoghurt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. friske mynteblade, hakket

Til 4 personer

  • 350 g hakket lammekød
  • 1 stort løg, pillet og finthakket
  • 1 grøn peberfrugt, udkernet og finthakket
  • 2 tomater, udkernet og finthakket
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 tsk. ras el hanout-krydderi
  • 1 frisk rød eller grøn chili, udkernet og finthakket
  • Salt og peber
  • Mel til at drysse på bordet
  • 4 færdige pizzabunde (kan findes i supermarkedets køledisk)
  • 1 æg, sammenpisket
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 200 g græsk yoghurt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. friske mynteblade, hakket

Sådan gør du

1

Forvarm ovnen til 220 °C, og tag 2 bageplader ud.

2

Rør en fars af hakket kød, løg, peberfrugt, tomater, tomatpure, ras el hanout-krydderi, chili, salt og peber. Del farsen i 4 dele.

3

Drys køkkenbordet med lidt mel. Rul de færdige pizzabunde ud, og skær dem hver i 2 stykker. Læg dem på bagepapir på bagepladerne. Pensl kanterne med sammenpisket æg, og fordel derefter fyldet på langs, så kanterne er fri. Rul kanterne lidt indad, og form enderne, så de danner en spids. Pensl kanterne med æg igen, og drys med pinjekerner.

4

Sæt bagepladerne i ovnen, og bag de tyrkiske pides i 12 minutter, til de er gyldne.

5

Imens røres yoghurt sammen med citronsaft, 1 spsk. hakket mynte, salt og peber. Dressingen kan eventuelt tilsættes 1 spsk. raps- eller olivenolie.

6

Serveres varme, drysset med resten af den hakkede mynte og med yoghurtdressing og salat som tilbehør.

Kokkens tip

Denne lækre tyrkiske specialitet er perfekt at deles om eller tage med på picnic

Hvordan smagte det?