Lammekrone med za'atar og grøntsager med ingefærsauce

FORBEREDELSE: 25 minutter TILBEREDNING: 20 minutter Føj til favoritter

1 Vurdering

Ingredienser

Til 4 personer

  • 2 lammekroner med hver 6 ben (2 x 400 g)
  • ½ dl raps- eller olivenolie
  • ½ dl sherryeddike
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 2 strøgne spsk. za'atar-krydderi
  • 800 g af årstidens grøntsager
  • 4 spsk. citronsaft
  • 2 stykker ingefær i sirup, meget finthakket, + 2 spsk. ingefærsirup
  • 250 g yoghurt naturel
  • Salt og peber
  • ½ spsk. birkes
  • 1 klat smør

Sådan gør du

1

Rør olie, eddike, hvidløg og za'atar sammen i et fad. Kom lammekronerne i, og pensl dem godt med marinaden. Dæk fadet til, og lad lammekronerne trække i 20 minutter.

2

Forvarm ovnen til 200 °C.

3

Smelt smørret på en stor pande med slip-let-belægning, og brun lammekødet kortvarigt på alle sider.

4

Læg lammekronerne i en stor bradepande, pensl dem med resten af marinaden, og krydr med salt og peber. Ovnsteges i 20 minutter.

5

Tilbered saucen: Bland citronsaft og ingefærsirup, og tilsæt yoghurt og ingefær. Tilsæt salt, peber og birkes.

6

Tag lammekronerne ud af ovnen, dæk fadet til med alufolie, og lad dem hvile i 5 minutter.

7

Skær kronerne ud i koteletter, og server dem straks sammen med ingefærsauce og årstidens grøntsager.

Kokkens tip

Hvis du har tid, kan du lade lammekronerne trække længere i marinaden. Kom dem i en frysepose sammen med marinaden, og læg dem på køl. Tag dem ud af køleskabet 30 minutter før tilberedningen, så de får stuetemperatur.

Hvordan smagte det?