Lammekoteletter med sumak og quinoasalat

FORBEREDELSE: FORBEREDELSE: 25 minutter (+ 2 timer til marinering af kødet) TILBEREDNING: 5 minutter Føj til favoritter

1 Vurdering

Ingredienser

Til 4 personer

  • 12 til 16 lammekoteletter
  • 3 citroner
  • 4 fed hvidløg
  • 1 strøget tsk. tørret timian, kværnet piri piri, spidskommen og sumak
  • ½ kapsel stødt safran
  • 1 knivspids stødt kanel
  • 250 g quinoa
  • 3 tomater
  • 12 sorte oliven uden sten
  • ½ bundt forårsløg
  • 6 kviste frisk mynte
  • 6 kviste bredbladet persille
  • Olivenoile
  • ½ tsk. gurkemeje
  • Salt og peber

Sådan gør du

1

Hæld 600 ml vand i en kasserolle med lidt salt og gurkemeje. Bring det i kog, tilsæt quinoa, og lad det simre under låg i 15 minutter ved svag varme.

2

Imens, pres saften af to af citronerne i en skål. Tilsæt 4 spsk. olivenolie, hvidløg i tynde skiver og krydderierne (timian, piri piri, spidskommen, sumak, kanel og safran). Bland det sammen og læg lammekoteletterne i skålen og fordel marianden over dem. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet.

3

Hak tomaterne (uden kerner) i stykker og læg dem i en stor skål. Skær oliven i halve, hak forårsløg og krydderurter og bland med tomaternen i skålen.

4

Tilsæt den varme quinoa i skålen, tilføj 4 spsk. olivenolie og smag til med citronsaft. Bland det og smag til med krydderier. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet.

5

Tag lammekoteletter ud af køleskabet 30 minutter før videre tilberedning. Tør marinaden af kødet og fjern evt. hvidløgsskiver. Pensl dem med olivenolie og steg dem på en grill eller meget varm grillpande. Krydr med salt når de er stegt.

6

Servér koteletterne med quinoa salat.

Hvordan smagte det?