Lammekødboller med harissa og pecorino

FORBEREDELSE: 20 minutter TILBEREDNING: 20 minutter Føj til favoritter

1 Vurdering

Ingredienser

Til 4 personer

  • 350 g hakket lammekød
  • 40 g bulgur
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 strøgen tsk. harissapulver
  • 2 dåser cherrytomater a 400 g
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber
  • 1 æg
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 håndfuld korianderblade
  • 1 tsk. spidskommen, stødt
  • 100 g revet mozzarella
  • 50 g revet pecorino

Sådan gør du

1

Forvarm ovnen til 200 °C.

2

Hæld 500 ml kogende vand over bulguren, dæk den til, og lad den trække.

3

Varm olien op på en pande, og steg det hakkede hvidløg ved svag varme i 2 minutter, til det er blevet blødt, men det må ikke blive brunt. Tilsæt harissa, rør godt rundt, og tilsæt herefter cherrytomater, sukker, salt og peber. Lad det simre i 3-4 minutter.

4

Imens røres en fars af lammekød, bulgur, æg, honning, koriander, spidskommen, salt og peber. Form farsen til små kødboller på størrelse med en valnød, og læg dem i et stort ovnfast fad. Dæk fadet til med alufolie, og ovnsteg kødbollerne 10 minutter.

5

Hæld saucen over kødbollerne i fadet. Drys med revet mozzarella og derefter pecorino. Gratiner retten i ovnen i 10 minutter, til overfladen er gylden.

6

Server med pasta eller kartofler og årstidens grøntsager.

Hvordan smagte det?