Lammefrittata med feta, peberfrugt og ærter

FORBEREDELSE: 20 minutter TILBEREDNING: 30 minutter Føj til favoritter

2 Vurdering

Ingredienser

Til 6-8 personer

  • 300 g stegt lammekød, skåret i tern
  • 100 g tørrede, fine risnudler
  • 1 rød peberfrugt, udkernet og skåret i tern
  • 200 g frosne ærter
  • 8 mellemstore æg
  • 1 dl cremefraiche
  • Salt og peber
  • Et par mynteblade
  • 100 g feta, smuldret
  • 50 g parmesan, revet

Sådan gør du

1

Forvarm ovnen til 200 °C.

2

Kog nudler og peberfrugt i kogende vand i en stor gryde i 4 minutter. Tilsæt ærter. Hæld det hele i et dørslag, og overbrus det med koldt vand.

3

Pisk æggene sammen med cremefraiche, salt, peber og de finthakkede mynteblade i en stor skål. Tilsæt lammekød, feta og nudelblandingen.

4

Kom blandingen i et smurt ovnfast fad (vi har brugt en tærteform på Ø 24 cm), og drys med revet parmesan. Gratiner retten i ovnen i ca. 30 minutter (afhængig af fadets størrelse), til æggemassen er stivnet.

5

Serveres varm eller kold med salat som tilbehør, f.eks. til en picnic eller brunch.

Kokkens tip

Prøv også at lave portionsanrettede frittataer i små souffle- eller silikoneforme. Tilpas tiden i ovnen efter formenes størrelse.

Hvordan smagte det?