Hurtig couscous med lam og grøntsager

FORBEREDELSE: 20 minutter TILBEREDNING: 15 minutter Føj til favoritter

1 Vurdering

Ingredienser

Til 4 personer

  • 500 g udbenet lammekølle i tern
  • 800 - 1000 g grøntsager efter smag: courgette, gulerødder, majroe, tomater, squash, pastinak el.lign.
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g couscous
  • 100 g rosiner
  • 240 g kikærter fra dåse, drænede
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. olivenolie
  • 40 g smør
  • 1 terning oksebullion
  • 1 stang kanel
  • 1 strøget tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. kværnet ingefær
  • 1 kapsel kværnet safran
  • Harissa (chilipasta)
  • Friskhakket persille eller koriander
  • Salt og peber

Sådan gør du

1

Hak løget. Hak rodfrugter og/eller squash. Svits dem i olien på en stor stegepande. Dæk det til og lad det simre ved svag varme i 10 minutter.

2

Imens, skær courgette(r) i kvarte på langs, så i tykke skiver. Skræl og fjern kerner fra tomater og skær dem i kvarte.

3

Dræn og skyl kikærter i koldt vand.

4

Knus og tilsæt hvidløg og krydderier til panden (kanel, gurkemeje, ingefær og saffran), bland det godt sammen og tilsæt så courgetter og/eller tomat, kikærter, rosiner, honning, 600 ml vand, smuldret oksebullion, og en lille smule harissa (chilipasta). Bring det i kog og lad det simre i 10 minutter ved svag varme.

5

Imens, dæk couscous med 300 ml kogende vand (husk salt). Tilsæt halvdelen af smørret og lad det hæve.

6

Lammekødet svitses kort ved høj varme i en stegepande med resten af smørret.

7

Kom kød og stegesaft over i den store pande med grøntsager. Smag det til og tilsæt de hakkede krydderurter.

8

Bland couscous med en gaffel, så det ikke klumper, og servér det som varmt tilbehør. Harissakan tilføjes efter smag.

Kokkens tip

Lammekød er mest mørt når det er stegt råt eller når det bliver kogt i lang tid, så undgå at genopvarme retten flere gange.

Hvordan smagte det?