Grillet toast med lammestrimler, gorgonzola og blomme

FORBEREDELSE: 10 minutter TILBEREDNING: 5 minutter Føj til favoritter

1 Vurdering

Ingredienser

Til 4 personer

  • 400 g lammefilet i tynde strimler
  • 4 tykke skiver groft toastbrød
  • 200 til 250 g blommer, ikke overmodne
  • 200 g gorgonzola (cremet)
  • 25 g rucola salat
  • 1 knivspids "fire krydderier" (peber, nellike, muskatnød, ingefær)
  • 1 spsk. olivenolie
  • Smørklat
  • Salt og peber

Sådan gør du

1

Fjern kerner fra blommerne og skær frugtkødet i stykker.

2

Steg dem ved høj varme sammen med lammestrimlerne i en stor stegepande med olie og smør til kødet er gyldent og blommerne er meget bløde. Krydres efter smag med "fire krydderier".

3

Imens; rist toastskiver, læg dem på en rist og smør gorgonzola på dem.

4

Læg blandingen af lam og blommer på og pynt med rucola.

5

Serveres straks med en stor salat som tilbehør.

Kokkens tip

Læg ikke det varme toast direkte på tallerknerne. Der samler sig kondensvand under som gør det blødt. Læg det på en rist eller et rent viskestykke.

Hvordan smagte det?