Glaserede lammekoteletter på japansk

FORBEREDELSE: 10 minutter (+ 30 minutters marinering) TILBEREDNING: 10 minutter Føj til favoritter

3 Vurdering

Ingredienser

Til 4 personer

  • 8-12 lammekoteletter (afhængig af størrelsen)
  • 8 spsk. sojasauce
  • 4 spsk. mirin-risvin
  • 3 spsk. japansk sake-vin (eller hvid vermouth)
  • 2 tsk. sukker
  • 1 lille stykke frisk ingefær, skrællet og revet
  • 2 store spsk. flydende honning
  • 1 spsk. frisk purløg, hakket

Sådan gør du

1

Rør sojasauce, mirin, sake, sukker og ingefær sammen i et stort fad. Læg lammekoteletterne i, og vend dem godt rundt. Dæk fadet til, og lad koteletterne trække i marinaden i 30 minutter.

2

Varm ovnens grillfunktion op til middel varme. Tag lammekoteletterne op af marinaden, og læg dem på en bageplade. Hæld marinaden over i en lille gryde.

3

Pensl lammekoteletterne med honning, og glaser dem under grillen i 10 minutter. Vend dem, når den halve tid er gået.

4

Varm marinaden godt op, tag den af varmen, og tilsæt purløg. Server den som sauce til lammekoteletterne.

5

Serveres med udon-nudler stegt i wok med lidt ristet sesamolie, soyasauce, gulerodsstave og friske forårsløg.

Kokkens tip

Drys koteletterne med ristede sesamfrø lige før servering.

Hvordan smagte det?